Ons verhaal

Persoonlijke visie

Crypto Bot TradingToen ik 16 was raakte ik geïnteresseerd in beleggen door mijn leraar Economie 2 (handel) op de middelbare school. Mijn leraar pochte regelmatig hoe hij voor de gehele familie geld had verdiend door aandelen ASML te kopen rond de 6 gulden.
Ik moet nog wel eens aan de beste man denken want ik denk dat hij zoals zovelen van ons zijn aandelen te vroeg verkocht heeft. Met de huidige koers van 524 Euro had hij een rendement kunnen maken van 19.000% en was de gehele familie multi miljonair geweest.

Ikzelf raakte steeds meer geïnteresseerd in vooral de AEX en na een jaar op papier handelen wilde ik graag 500 gulden investeren in het aandeel KPN. Daarvoor moest ik een afspraak maken bij de bank met een medewerker van de beleggingsafdeling.
Toen ik bij de afspraak aankwam duurde het gesprek ongeveer 5 minuten.

Ik vertelde mijn visie over dat de koers van KPN weliswaar zwaar onder druk lag door het faillissement van KPNQwest en het knappen van de internet bubbel maar dat de overheid nooit ging toelaten dat de leverancier van de vaste telefoonlijnen failliet zou gaan. De koers stond rond de 4 gulden en dat leek mij na de enorme crash een perfect moment om in te stappen.

Helaas was de bank medewerker het niet met mij eens en vond hij het een slecht idee dat iemand van mijn leeftijd ging investeren op de aandelenmarkt.
Wat vonden mijn ouders hier wel niet van!? Ik vertelde hem dat ik er veel met mijn vader over sprak en dat hij mij juist had aangeraden om dan bij de bank aan te kloppen.

De medewerker gaf aan dat KPN een slechte investering zou zijn want die gingen binnenkort failliet en ik kon niet mijn 500 gulden inwisselen voor aandelen KPN. Gedesillusioneerd ging ik naar huis, wat was ik boos! Hoe kon het zo zijn dat als ik mijn eigen geld wilde investeren de bank kon beslissen dat dit niet mogelijk was.

Ik denk dat hier mijn lichte aversie tegen banken is begonnen..

Alex beleggingsbank

Gelukkig brachten technologie en internet al gauw de oplossing. Ik kwam erachter dat 2 slimme mannen in combinatie met een bank een online platform hadden opgericht wat het voor particulieren mogelijk maakte om via een online dashboard met real time koersen te handelen op de AEX.

Ik was in alle staten, hiermee had ik de bank niet meer nodig om mijn geld te investeren en kon ik zelfs in real time handelen. Na mijn eerste succesvolle trades via Alex (later overgenomen door Binck bank) investeerde mijn vader ook wat geld en groeide mijn vermogen met vallen op opstaan.

Naast het feit dat mijn trades niet altijd perfect waren werkte het platform ook regelmatig niet naar behoren. Op essentiële momenten crashte het platform regelmatig waardoor handelen op dat moment niet mogelijk was.

Toch ging ik steeds meer handelen en met het geld wat ik verdiende en overhield met mijn eigen bedrijf in online marketing investeerde ik steeds meer en handelde ik met grotere bedragen. Je kon bij Alex traden met een leverage van 3 en zo bouwde ik mijn vermogen op tot over de €100.000 en deed ik trades van €300.000.

Met de grotere bedragen kwam ook meer druk kijken en de noodzaak om bovenop de markt te zitten want naast succesvolle trades waarbij ik een een keer 22k verdiende in een klein half uur waren er natuurlijk ook verliesgevende trades en de balans moest wel positief zijn.

Ik raakte steeds meer bezeten van het handelen en verloor mijzelf bijna in het geheel. Ik stond op met traden, ik ging naar bed met traden, ik droomde over traden en als ik een keer de deur uitging omdat mijn toenmalige vriendin ook quality time eiste dan zat ik continu met mijn telefoon in mijn hand om de beurskoersen te verversen.

Dat ging niet goed en dat merkte ikzelf ook. Ik begon het ook zat te worden, het beheerste mijn leven en de cijfertjes op het scherm konden mij niet meer de vreugdemomentjes geven die ik daarvoor wel had als ik een succesvolle trade afsloot.

Dit alles viel samen met de start van de financiële crisis en na 3 achtereenvolgende verliesgevende trades (wat mij nog nooit gebeurd was) hakte ik de knoop door. Ik stopte met traden.

Achteraf op meerdere vlakken een goede keus geweest omdat ik vaak long (overtuigend een bull) zat en de AEX rond die tijd daalde tot +/- 400 en de bodem lag op 220.. Het stoppen met traden zorgde voor veel rust en kon mij volledig focussen op mijn bedrijf dat zich ook heel leuk ontwikkelde.

Ok het was even wennen aan het hebben van klanten en dagen zonder 10k+ aan winst maar het bracht ook meer dynamiek in mijn leven wat zich vooral thuis achter het beeldscherm bevond.

Koningsdag 2016

Op koningsdag 2016 vertelde een kennis van mij die in de IT werkzaam was dat een vriend van hem op grote schaal Bitcoin aan het minen was en dat dit de toekomst ging worden. Nu had ik zeker wat meegekregen van Bitcoin en zelf al een keer Bitcoin gekocht voor het plaatsen van een online advertentie maar het logge systeem van aankoop en de bijbehorende kosten ten opzichte van de koers hadden mij hier nou niet heel enthousiast over gemaakt.

Ja het was een leuk idee maar een Euro is een Euro en ik kocht een stukje Bitcoin van een particulier uit Amerika en ontving mijn deel een halve dag later en na betaling van iets van 10% commissie kosten.
Toch was mijn interesse getriggerd en hoe meer ik mij ging inlezen in Bitcoin hoe overtuigder in raakte van het idee.
Het duurde tot 2017 maar toen de massa het ook ging oppikken en de koers ontplofte kocht ik mijn eerste Bitcoin voor €2.500.

Daarna kocht ik er nog 12 en verkocht deze te vroeg. Een mooi rendement maar ik wilde het geld gebruiken om een droom te verwezenlijken, een eigen lodge bij het Krugerpark in Zuid-Afrika. Tegenwoordig ben ik mede eigenaar van de lodge Kruger Cliffs ,een plekje waar wij zelf elk jaar terugkeren om even te ontsnappen aan de rat race in Nederland.

Daarnaast stelde het ons in staat om 5 maanden lang te gaan reizen over de wereld, een onvergetelijke ervaring waar ik tot de dag van vandaag dankbaar voor ben dat ik dat heb mogen meemaken.

Eenmaal terug in Nederland in 2018 lag de cryptomarkt er niet echt goed bij en handelde ik maar af en toe, ook om niet terug te vallen in het oude patroon.
Ik zag wel dat er legio kansen lagen op de crypto markt en dat stoorde mij toch dat ik daar voor mijn gevoel te weinig mee deed.

Ik ging op zoek naar een manier om traden te kunnen automatiseren. Dit resulteerde in veel uitproberen en testen met de kennis die ik in het verleden vergaard had en ik leerde vele lessen.

De crypto markt is compleet anders als de aandelen markt al wordt dit de laatste tijd wat minder door het volwassen worden van de markt. “Volwassen” Dat dekt meteen aardig de lading want de crypto markt was er vooral 1 van de vele jongeren die hun studiefinanciering in de crypto pompen en dan rendementen van x50 en x100 verwachten.

Een gekte die ervoor zorgde dat veel mensen ook sceptisch zijn ten opzichte van Bitcoin en Altcoins want het kan ook x-50 gaan.

Wat mij zelf vooral opviel is de enorme volatiliteit van de cryptomarkten. Ondanks dat dagen van 10-20% stijging/daling minder vaak voorkomen zijn er nog regelmatig flinke pieken en dalen in de markt.

Dit resulteerde bij mij in een visie waarbij je vooral zou kunnen profiteren van die volatiliteit.
Ik besprak de theorie met 2 andere succesvolle traders en samen zijn we gaan bouwen aan de perfecte crypto trading bot.

Hoe dit uitgepakt heeft lees je hieronder in de zakelijke visie.

Een lang verhaal maar ik vond het essentieel om mijn persoonlijke visie met je te delen, en ik ben ook benieuwd naar wat mensen met gelijke interesses hun verhaal is, want dat is 1 van de main reasons voor deze website.

Je leest dit nu dus deel vooral je verhaal via de Telegram groep, de socials of de mail. Ik spar graag met gelijkgestemden en sta daarnaast open voor een andere visie die naast persoonlijke groei ook onze trading bots wellicht naar een hoger level kunnen tillen.

Zakelijke visie

Met zijn 3-en zijn we begonnen met bot instellingen testen totdat we tot settings kwamen die je risico enorm verminderen en toch winstgevend zijn.

Toen we dit eenmaal voor elkaar hadden vonden we het interessant om dit ook breder in de markt aan te bieden. We kwamen namelijk tot de conclusie dat deze bot niet alleen voor onszelf interessant was maar voor vele mensen die te weinig verstand of tijd hebben om zich in de cryptohandel te verdiepen maar wel wilden profiteren van de kansen die er in deze markt liggen.

Teveel mensen verliezen nu geld met crypto doordat slimme handelaren ze in de luren leggen.

Met onze bots kun je jezelf hier tegen wapenen en meedoen met deze handelaren. Met alle financiële veranderingen die momenteel plaatsvinden is vooral de gewone burger de klos en crypto is een manier om dit te hedgen.

De slogan van de afgelopen en voor de komende jaren is: “Koop alles wat de overheid niet bij kan drukken” Alleen op die manier zul je jezelf kunnen wapenen tegen een geldpers die continue aanstaat en ervoor zorgt dat de inflatie hoog is en jouw koopkracht instort.

Wij zorgen met deze bot ervoor dat mensen de mogelijkheid hebben om op een gemakkelijke manier die weinig tijd kost dit kunnen realiseren en zo kunnen toewerken naar een toekomst die zorgt voor financiële stabiliteit en zekerheid.

We hopen dat je net als ons veel plezier gaat beleven aan de crypto trading bot en waarderen elke feedback die we krijgen. Dat helpt onze community verder waardoor we kunnen excelleren in de uitdagende en kansrijke tijden!

Steffen