Blog
dec 06
welke crypto munt kopen

De 5 beste cryptomunten van dit moment

Leestijd: 5 minuten

Als investeerder ben je continu opzoek naar nieuwe winstgevende beleggingsmogelijkheden. Binnen de ene markt gaat dat wat makkelijker dan binnen de andere. We helpen je daarom graag een handje op weg wanneer je op zoek bent naar een cryptocurrency voor korte termijn of lange termijn. Samen met crypto experts zijn we op zoek gegaan naar beste cryptomunten die in de toekomst in waarde gaan stijgen en nu nog goedkope crypto’s zijn.

Welke crypto gaat stijgen?

Er zijn een aantal cryptocurrencies die in waarde kunnen stijgen. Volgens de meeste crypto experts behoren de volgende vijf cryptocurrencies tot de beste cryptomunten:

  • Ethereum (ETH)
  • Polygon (MATIC)
  • Cosmos (ATOM)
  • Radix (XRD)
  • Quant (QNT)
Etheruem kopen

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) is al jarenlang een van de grootste blockchains en cryptocurrencies ter wereld. In oktober 2022 is de blockchain overgegaan naar het Proof-of-Stake (PoS) consensus mechanisme. Veel professionele crypto traders verwachten dat de blockchain vaker gebruikt gaat worden omdat de transactiekosten lager zijn. Op hetzelfde moment kunnen gebruikers hun transactie sneller laten verwerken. Des te vaker Ethereum gebruikt wordt, des te beter dat is voor de ETH prijs.

Wat is de koersverwachting van Ethereum?

Veel crypto experts denken aan een koersverwachting van 10.000 euro voor Ethereum. Andere experts verwachten dat de Ethereum prijs over een paar jaar slechts honderden euro’s waard is. Je kunt het beste onderzoek doen naar de huidige Ethereum prijs om te bepalen of het slim is om vandaag Ether te kopen. Is de Ethereum prijs ondergewaardeerd? Dan zou vandaag een prima koopmoment kunnen zijn.

Polygon (MATIC)

Vaak wordt gezegd dat layer 2 scaling solutions minder vaak gebruikt worden zodra Ethereum door zijn upgrade sneller en goedkoper transacties kan verwerken. Wij denken echter dat zulke oplossingen, waarvan Polygon (MATIC) de populairste is, juist vaker gebruikt gaan worden. Er zijn namelijk veel applicaties op Polygon gebouwd. Des te beter Ethereum werkt, des te vaker de applicaties op Polygon gebruikt worden.

Wat is de prijsverwachting van Polygon?

Wanneer Polygon vaker in gebruik genomen wordt, zal ook de waarde van de MATIC token stijgen. MATIC wordt namelijk gebruikt voor het betalen van de transactiekosten. Op het moment dat je crypto over het MATIC netwerk verstuurt of dApps op Polygon gebruikt, betaal je deze kosten. Doe ondanks de positieve verwachting altijd zelf onderzoek naar Polygon voordat je deze cryptocurrency koopt.

Cosmos (ATOM)

Op de lange termijn zou Cosmos wel eens een interessante cryptocurrency kunnen zijn, maar of ze vallen onder de beste cryptomunten? Cosmos is een layer 0 blockchain. Het biedt namelijk een framework en netwerk waarbinnen andere ontwikkelaars eigen blockchains kunnen bouwen. Het grote voordeel is dat al deze blockchains met elkaar kunnen samenwerken. Er is dus al een ingebouwde mate van interoperabiliteit. Dat is nu net waar ontwikkelaars en cryptogebruikers steeds meer naar opzoek zijn. Cosmos heeft een aantal concurrenten, waaronder Avalanche, maar loopt volgens veel crypto experts qua technolgie ver vooruit.

Gaat Cosmos in waarde stijgen?

Cosmos is een van de weinige layer 0 blockchains en loopt qua technologie ver vooruit op de concurrentie. Op hetzelfde moment stijgt de vraag naar blockchains die interoperabel zijn. Het is daarom niet gek dat een groot aantal crypto experts verwachten dat de ATOM cryptocurrency in de toekomst in waarde gaat stijgen, al biedt dit natuurlijk geen zekerheid. Door een technische of fundamentele analyse uit te voeren kom je er snel achter of een investering in Cosmos het waard is.

Welke cryptomunt kopen

Radix (DLT)

Ondanks dat weinig mensen Radix kennen, is het volgens veel crypto experts duidelijk dat Radix in de toekomst veel geld waard gaat zijn. Radix is een blockchain die een bijdrage wil leveren aan de snellere adoptie van DeFi. Dit houdt de decentralisatie van centrale financiële diensten en producten in. De ontwikkelaars van Radix hebben al verschillende testen gedaan waaruit blijkt dat de blockchain tot 1 miljoen transacties per seconde kan werken. Dit betekent dat Radix de snelste blockchain ter wereld is. De ontwikkelaars van Radix zijn op dit moment nog druk bezig met de verdere ontwikkeling van de blockchain, en er zullen dan ook steeds meer functies aan het platform worden toegevoegd.

Wat is de koersverwachting van Radix?

Radix is op dit moment nog een kleine crypto. Omdat de XRD crypto nu nog klein en goedkoop is, zou een investering in Radix in de toekomst veel geld waard kunnen worden. De blockchain is vergelijkbaar met Ethereum. Als we de prijs van Radix met Ethereum vergelijken, zou Radix in de toekomst evengoed 1.000 euro waard kunnen zijn. Ook hier heb je geen garantie op een prijsstijging, dus kun je het beste zelf onderzoek doen naar de prijs.

Quant (QNT)

Blockchains werken vaak apart van centrale systemen. Echter, wanneer we blockchains breed willen inzetten, is het belangrijk dat we ze ook aan centrale systemen kunnen koppelen, zoals webservers en CRM-systemen. Dat is minder makkelijk dan gezegd, want deze centrale systemen werken compleet anders dan blockchains. Quant is een cryptocurrency en blockchain die centrale systemen koppelt aan blockchains. Hierdoor kunnen centrale systemen communiceren met decentrale systemen, wat bijdraagt aan een bredere adoptie van de blockchaintechnologie.

Wat is de Quant koersverwachting?

Quant is de enige blockchain die centrale systemen verbindt met decentrale systemen. We willen allemaal dat blockchains sneller geadopteerd worden, en Quant levert hier een grote bijdrage aan. Volgens een groot aantal crypto experts zal Quant de komende jaren nog verder in prijs gaat stijgen.

welke crypto het beste kopen

Hoe weet ik welke crypto ik moet kopen?

De strategie die je volgt bepaalt mede welke crypto je het beste kunt kopen. Daarom bepaal je eerst of je crypto voor de korte of lange termijn wilt kopen. Iemand die crypto voor de korte termijn koop, gebruikt vaak een technische analyse voor het doen van onderzoek. Handelaren die crypto op de lange termijn verhandelen, gebruiken eerder een fundamentele analyse voor het uitvoeren van onderzoek.

Het is in beide gevallen belangrijk om te bepalen of de waarde van de beste cryptomunten ondergewaardeerd of overgewaardeerd is. Een ondergewaardeerde cryptomunt is op dit moment minder waard dan wat hij eigenlijk waard zou moeten zijn (en kan nu dus goedkoop gekocht worden). Een overgewaardeerde cryptomunt is juist duurder dan zijn intrinsieke waarde (en kan beter verkocht worden).

Winst maken met crypto

Als je winsten maakt met je crypto investeringen dan kan het een interessant idee zijn om de winsten te herinvesteren in bijvoorbeeld crypto staking. Wij gebruiken Bitvavo voor het staken van crypto maar er zijn ook opties bij Exchanges zoals Binance.

Je kan ook de winst van de munten veilig bewaren op een crypto wallet of met de winsten crypto bots aan de gang zetten die automatisch voor je traden zodat je er geen omkijken naar hebt.

De cryptobot die wij gebruiken handelt alleen bij bepaalde instap signalen en handelt daarna eventueel via DCA als er geen winst gemaakt wordt vanaf punt 0. Wij halen een mooi rendement hiermee en hoeven hier na het instellen niks meer voor te doen.

Mocht je het automatisch handelen in crypto interessant vinden, download dan onze gratis gids op de homepage om te lezen hoe je dit in kunt stellen.

Wat is ons verdienmodel? Wij plaatsen affiliate links in de gids, je bent niet verplicht ze te gebruiken maar als je de informatie waardevol vindt dan is het een waardering naar ons toe en daarbij krijg je via de affiliate links ook kortingen op de services die je nodig hebt voor het instellen.

Kortom een win-win situatie!