Blog
mei 21
bitvavo review

Bitvavo review

Leestijd: 11 minuten

Wat is Bitvavo en wat kun je ermee? Op die vraag ga je met deze bitvavo review absoluut een antwoord krijgen. Zodat je precies weet wat Bitvavo je werkelijk zal gaan opleveren.

Met Bitvavo kies je voor het snelst groeiende (Nederlandse) exchange bedrijf van dit moment. Het Amsterdamse bedrijf begon in 2018 als broker. De visie en missie van het bedrijf zijn gedurende de tijd onveranderd gebleven, namelijk; de handel en aankopen van cryptovaluta voor iedereen bereikbaar en toegankelijk maken.

Zo staat Bitvavo voor lage kosten, heldere inzichten en is het inmiddels een meer dan compleet platform geworden. Alles dat je nodig hebt is dan ook binnen handbereik.  

Waarom voor Bitvavo kiezen?

Er zijn verschillende redenen om voor Bitvavo te kiezen. Zo is het een platform waar je lage kosten betaald voor het kopen, verkopen en handelen. Is het platform ingericht aan de hand van gebruikersgemak van beginnend en ervaren traders en profiteer je van een groot aanbod cryptovaluta.

 • Als nieuwe klant kun je tot een bedrag van duizend euro gratis handelen. Dit doe je via deze affiliate link. Maar houd er wel rekening mee dat dit een tijdelijke aanbieding is.
 • Op het Bitvavo platform betaal je maximaal 0,25% kosten. Zowel voor grote als kleine investeringen is dit het geval. Het is daarmee de goedkoopste aanbieder van Nederland.
 • Er is voor beginnende handelaren en ervaren handelaren een eigen interface te vinden. Wat het platform geschikt maakt voor iedereen die aan de slag wil met cryptovaluta, handelen of verhandelen.
 • Je kunt aankopen eenvoudig en snel betalen aan de hand van iDEAL of een van de andere veilige betaalmiddelen.
 • Het platform wordt op de hoogst mogelijke manier beveiligd en volgens de richtlijnen van de Nederlandsche Bank.

Zoals je hierboven kunt lezen profiteer je van een professioneel, betaalbaar en vooral compleet platform waarbinnen aan alles is gedacht. Voor een meerderheid van de klanten genoeg reden om voor Bitvavo te kiezen. Later in deze review lees je ook de voordelen en mijn conclusie. Het is zeker de moeite waard om in overweging te nemen.

Hoe ziet het aanbod van Bitvavo eruit?

Bij Bitvavo is er genoeg te kiezen! Er zijn meer dan 175 verschillende soorten valuta beschikbaar. Het actuele aanbod is te groot om op te noemen. Wil je weten of jouw valuta er ook tussen staat? Dan kun je dit op de website bekijken.

Het is ook goed te weten dat nieuwe valuta onder strikte en vooral ook strenge voorwaarden toegelaten worden. Ze moeten zichzelf al in de markt hebben gezet om toegelaten te worden. Je kiest dus niet alleen voor een bijzonder compleet aanbod maar ook veiliger aanbod dan bij veel concurrenten. Wat overigens ook een uitgangspunt is die je op de website meerdere keren tegenkomt.

Het assortiment is de afgelopen jaren wel flink gegroeid en nog altijd volop in ontwikkeling en beweging. Waarbij het vooral gaat om valuta met een hoger volume en meer vraag. Alle populaire cryptovaluta kun je er vinden.

Hoewel Bitvavo werkt volgens een stikt en streng beleid is het altijd goed om zelf te onderzoeken of de crypto daadwerkelijk past bij het doel dat je hebt voor je erin gaat investeren. Wil je minder risico nemen? Investeer dan in de grootste valuta op het platform waaronder de Bitcoin of Ethereum.

Betaal geen transactiekosten over de eerste €1000

Handleiding nodig? Snel aan de slag met Bitvavo.

Om met Bitvavo overweg te kunnen heb je eigenlijk geen handleiding nodig. Het is zoals ook eerder te lezen een relatief vanzelfsprekend platform. Alles is netjes en overzichtelijk ingericht. Je hebt er dus echt geen technische kennis voor nodig. Bij onze guide die je krijgt als je lid wordt staat alles stap voor stap uitgelegd.

Heb je ondanks alles toch vragen of wil je wat weten? Dan is er altijd support. Deze is via de website te vinden en je kunt er werkelijk alles op vinden dat je nodig hebt om vooruit te kunnen.

Natuurlijk is de eerste stap een account aanmaken. Dit doe je via de website. Na je te hebben geregistreerd krijg je 1000 euro vrij handelen. Mooi meegenomen!

Het is heel belangrijk om je echte gegevens in te vullen. Het platform zal al jouw ingevulde gegevens namelijk ook controleren. En zoals in voorwaarden vermeld is dit een vereisten om alle faciliteiten te kunnen gebruiken. Daarnaast moet je de aanmelding ook bevestigen en wil je later bij je aankopen kunnen.

Als je geregistreerd bent kun je eigenlijk alles doen dat je voor ogen hebt. Je kunt tegoeden storten welke nodig is om te handelen. Het storten van tegoed doe je heel eenvoudig via je persoonlijke dashboard. Je bepaalt zelf het bedrag dat je wilt storten. Het bedrag dat je gestort hebt kun je later gebruiken om cryptovaluta te kopen.

Je bepaalt zelf voor welk deel van je tegoed een cryptovaluta gekocht moet worden. Afhankelijk van de waarde zijn de cryptovaluta aankopen in je account te vinden en beheren. Want je bent zelf de eigenaar van je aankoop.

Het voordeel en tegelijkertijd een nadeel van Bitvavo is dat je een eigen Wallet krijgt. Daarin staan je valuta’s van aankopen veilig opgeslagen. Waarom het ook een nadeel is? Omdat iedereen die toegang tot je account heeft je wallet ook eenvoudig kan bereiken.

 Voor wie is Bitvavo?

Het Bitvavo platform is er voor de beginnende en ervaren gebruikers. Dat kan niet vaak genoeg gezegd zijn! Ga je aan de slag met de basis interface? Dan krijg je alle functies overzichtelijk gepresenteerd en spreekt het handelen, kopen en verhandelen eigenlijk voor zich. Ben je wat meer ervaren en wil je meer functies of inzichten? Dan is er ook een geavanceerd interface beschikbaar. Waarop je dit zeker gaat vinden.

Meer functionaliteit betekend echter ook meer risico. Als je echt pas beginnen bent is het dus niet verstandig om deze te gebruiken. Ga vooral aan de slag met de basisfuncties en het overzicht.

Voor ervaren gebruikers is het heel prettig dat er een ander interface is waarop veel meer te vinden is. Op die manier kan er voor grotere bedragen en met meer opties worden gehandeld.

Wie voor Bitvavo kiest is dus verzekerd van mogelijkheden en opties. Maar vooral van een platform dat ook voor de groei gemaakt is. Een bijzonder prettig idee!

Wat kost Bitvavo gebruiken?

Natuurlijk zijn de kosten bij cryptovaluta heel belangrijk. Het kan werkelijk bergen verschil maken bij welk platform je aangesloten bent. Ben je echt op zoek naar een goedkoop platform? Dan zit je bij het Bitvavo platform absoluut op je plek. Met dit platform heb je namelijk niet alleen overzicht en mogelijkheden. Je bent er ook van verzekerd dat je weinig geld kwijt bent aan het gebruik. Wat bij veel andere platformen vaak een echt verdienmodel is.

Zo kom je er bij de meeste platformen achteraf pas achter dat je hoge kosten voor het verhandelen moet betalen. Bij Bitvavo is dit heel anders geregeld. Je betaalt maximaal een tarief van 0,25% fee per transactie. Zo betaal je voor zowel grotere al kleine transacties even veel.

Dat Bitvavo hierin heel transparant is geeft een indruk van hoe het Nederlandse bedrijf in elkaar steekt. De kosten zijn namelijk geen geheim voor klanten. Je komt dus ook niet voor verrassingen te staan.

Naast de hoogte van een transactie maakt het soort valuta ook geen verschil in kosten. Je betaalt altijd en voor elk soort handel even veel fee. Dat is in vergelijk met andere platformen heel prettig. Zo is het voor andere platformen vaak heel gebruikelijk dat je voor bekende valuta minder fee betaald dan minder bekende valuta.

Ben je dus echt op zoek naar een goedkope plek om je cryptoavontuur aan te gaan? Dan is Bitvavo de beste keuze. Met nog een groot voordeel dat je alles in je persoonlijke account kunt terugvinden. Geen gedoe dus!

Bovendien krijg je tijdelijk de eerste 1000 euro aan handel gratis. Dit betekent dat je geen fee betaald. Let er wel op dat de actie beperkt geldig is. Op de website kun je hier meer over lezen.

Voor de echte handelaren onder ons kunnen de kosten nog verder omlaag. Dat kan zomaar tientallen tot soms wel honderden euro’s verschil maken. Je kunt het actuele tarief voordeel op de website bekijken.

Wat moet je weten over de Bitvavo Wallet?

Het Bitvavo platform is er een met een eigen wallet. Dit betekent concreet dat je aankopen veilig kunt bewaren op een eigen wallet adres. Via die plek kun je deze beheren en ermee doen wat je voor ogen hebt. Of je nu het juiste moment wilt afwachten of direct verder wil handelen.

De processen rondom de wallet zijn volledig automatisch. Je aankopen worden dus automatisch naar je persoonlijke Bitvavo wallet gestuurd. Maar natuurlijk kun je ze vanaf deze plek ook naar je eigen externe wallet sturen.

Zeker voor beginners is het een fijn idee dat alles automatisch in de Bitvavo wallet komt te staan en je alles vanaf die plek helemaal zelf in de hand hebt.

Dat je wallet direct via je account te bereiken is kan enorm fijn en gemakkelijk zijn, echter is het verstandig om je account wel extra te beveiligen. Zo kun je voor een twee-stapsverrificatie kiezen. Op de website is hierover meer te lezen. Gaat het om grotere bedragen? Dan is het zelf in beheer houden (offline) ook een aanrader.

Wil je over veiligheidsmaatregelen meer informatie lezen? Kijk dan op de website en weet wat je kunt doen. Ook kun je contact opnemen, aan te raden als het om grotere investeringen gaat.

Hoe veilig is Bitvavo?

De veiligheid van het platform en functionaliteiten heeft volgens Bitvavo de hoogste prioriteit. Daar investeren ze veel tijd en geld in. Zo hanteren ze een strikte manier van werken, zijn er vergaande back-ups en is de beveiliging van het platform vergelijkbaar met die van banken.

Het platform doet er dus alles voor om een veilig platform voor gebruikers te zijn en tegelijkertijd ligt de verantwoordelijkheid natuurlijk ook bij jezelf.

 • Kies een veilig wachtwoord voor je onlineaccount
 • Stel twee-stap verificatie in voor je onlineaccount
 • Wees je bewust van valse e-mails en je gegevens
 • Overweeg een verzekering bij hogere investeringen
 • Plaats je cryptovaluta in een offline eigen wallet
 • Verander je wachtwoord met grote regelmaat
 • Beveilig je laptop of apparaat met goede software

Voor de veiligheid van gebruikers is het grootste deel (zoals op de website staat) in cold wallets opgeslagen, worden er 24/7 back-ups gemaakt en is er voor elke transactie een controle.

Ook de medewerkers van het platform zijn gescreend en draait er software die afwijkend gedrag direct kan detecteren. Daarnaast worden wallets in verschillende kluizen bewaard en voldoen deze aan de hoogst mogelijke eisen wat betreft veiligheid.

Op de website lees je hier meer over en krijg je inzicht in wat Bitvavo doet om de veiligheid van klanten, persoonsgegevens en vermogen te beschermen waar dit voor het platform mogelijk is.

Achter de schermen is er ook een externe stichting actief voor tegoeden van alle klanten. Mocht het bedrijf failliet gaan dan zijn alle klanttegoeden ondanks alles veilig ondergebracht en gaan niet verloren.

Is er een Bitvavo Applicatie?

De applicatie voor Android en Apple telefoons is sinds twee jaar beschikbaar voor klanten. Via de applicatie kun je direct aankopen doen en actuele standen van de valuta bekijken. Hoewel de applicatie weinig extra functies heeft is het absoluut van toegevoegde waarde. Omdat je op elk moment en waar je ook bent online handel kunt bedrijven.

Op dit moment wordt er gewerkt aan meer functionaliteit binnen de applicatie zodat er meer mogelijk zal worden en gemak kan worden genoten. Echter kan dit nog enige tijd duren, ook de applicatie moet natuurlijk aan veiligheid voldoen.

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

Bitvavo heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van concurrenten. Een van de meest belangrijke voordelen is de lage fee die je betaald. Hoe klein of groot de transactie ook is, je betaald slechts 0,25% fee voor elke transactie. Wanneer je veel handelt op het platform krijg je ook nog eens een mooie korting. Dat kan je dus heel veel besparing opleveren.

Een heel ander voordeel is het aanbod valuta die beschikbaar is. Je hebt toegang tot meer dan 175 valuta en de verwachting is dat dit aantal zal toenemen. Er is dus altijd wel een valuta die waardevol is om in te investeren. Waarbij je kunt kiezen voor de bekende valuta als minder bekende (kleinere) valuta die er zijn.

Het platform is er met een basis (eenvoudig) interface voor de echte beginners onder ons en met de geavanceerde interface voor gevorderde. Welke je kies is dus geheel afhankelijk van de ervaring die je hebt en functies die je wilt.

Met meer dan 1 miljoen actieve gebruikers is het een van de grootste platformen die er op dit moment is. En dan te bedenken dat het een Nederlands bedrijf is dat gevestigd is in Amsterdam. De gebruikers komen van over de hele wereld.

Wanneer je (op het moment van schrijven) instapt kun je tot 1000 euro op het platform handelen. Een voordeel dat zeker meegenomen is.

Tot slot heb je met Bitvavo geen eigen wallet meer nodig. Deze is namelijk in je account opgenomen en kun je direct gebruiken. Het is echter wel goed om bij een groter kapitaal een externe wallet te kiezen voor meer veiligheid.

Natuurlijk zijn er meer voordelen te noemen. Maar ik denk als je deze review goed hebt gelezen je een goede indruk hebt wat het je kan opleveren.

Wat zijn de nadelen van Bitvavo?

Kiezen voor Bitvavo heeft veel voordelen. Maar er is ook een nadeel dat niet zo zeer voor de beginners lastig is maar wel voor als je wat verder bent. Er zijn namelijk geen tot weinig nieuwkomers op dit platform te vinden. Als voordeel heeft dit dat het risico dat je loopt vele malen lager is, maar risico’s bieden ook de nodige kansen. Geef je de voorkeur aan bekendere coins? Dan is er natuurlijk niets aan de hand en biedt het platform je alle gemakken.

Onze conclusie over Bitvavo.

Je hebt al veel kunnen lezen over Bitvavo. De voordelen, nadelen en over de vele mogelijkheden. Wij zijn bijzonder positief over het platform. Waarbij ook de recente ontwikkelingen een belangrijke rol spelen. Het platform staat namelijk niet stil en groeit waar het kan.

Enerzijds door de vele nieuwe klanten die afkomen op de voordelen. En aan de andere kant vanwege het team dat zich hier voortdurend voor inzet. Zeker in Nederland is er flink aan de weg getimmerd en ook binnen de Europese markt wordt het volume steeds groter.

Met de veiligheid van het platform is het helemaal goed. Je merkt dat alles dat je kunt doen netjes afgeschermd is en er zijn op de website veel tips en goede informatie te vinden. Dat geeft toch een stuk zekerheid.

Wat vooral handig is bij Bitvavo blijft toch echt de mobiele applicatie. Op die manier heb je overal en altijd overzicht. Hoewel deze nu alleen nog maar wat basistaken kan verrichten maakt het handelen en kopen op het juiste moment zeker gemakkelijker.

Ook het tarief is uiteindelijk de moeite waard om over te stappen. In Nederland is het de goedkoopste aanbieder en daar profiteer je van. Handel je veel en voor wat grotere bedragen? Dan kun je ook nog extra korting krijgen. Waardoor het nog een stuk aantrekkelijker is.

Op de eenvoudige vraag of Bitvavo een echte aanrader is? Absoluut! Want je hebt alles dat je nodig hebt binnen handbereik en alles is goed voor elkaar. Dit zie je ook terug in de meest recente beoordelingen en reviews op internet.

Veel gestelde vragen over Bitvavo.

Hieronder lees je de meest gestelde vragen over Bitvavo.  Je krijgt antwoord op wat de handelskosten, de cryptovaluta en de minimale investeringen zijn.

Wat zijn de handelskosten van Bitvavo?

Het is enorm handig dat je bij elke transactie precies weet wat de kosten zijn. En nog fijner om te weten dat je voor elke transactie (groot en klein) eenzelfde tarief betaald van slechts 0,25% (op moment van schrijven). Daarmee is Bitvavo niet alleen de goedkoopste aanbieder, maar ook de meest transparante van dit moment waar, waarin, hoe, voor hoeveel en wanneer je ook handelt.

Hoe kun je bij Bitvavo tegoeden storten?

Binnen het platform zijn alle Nederlandse en gebruikelijke betaalmethodes te vinden. Van iDEAL als meest voor de hand liggende betaaloptie tot creditcard of een van de andere acht betaalopties die je hebt.

Na elke betaling krijg je alles direct in je account en kun je aankopen beheren op de manier die je voor ogen hebt.

Is het Bitvavo platform geschikt voor beginners?

Binnen Bitvavo heb je de keuze tussen een tweetal interfaces, voor als je nieuw bent en alles nog een beetje door moet krijgen of wanneer je veel ervaring hebt en precies weet wat je doet. Er zitten dus een groot aantal mensen op en iedereen kan er op zijn eigen manier mee aan de slag.

Hoeveel moet je bij Bitvavo minimaal investeren?

Er is geen minimale investering die je moet doen. Voor elke investering de je doet betaal je een vast bedrag per transactie. Ook dit maakt Bitvavo bijzonder geschikt voor beginners, kleine en grote ervaren traders.

Daarnaast is er een eenvoudige app voor op je mobiel. Hierin kun je als de koers van een munt gunstig is direct nieuwe aankopen doen. Die je vervolgens weer betaal met iDEAL of via een andere betaalmethode.

In welke valuta kun je bij Bitvavo handelen?

Op dit moment zijn er meer dan 175 verschillende valuta. Van de meest bekende waaronder de Bitcoin tot minder bekende of kleine valuta. Je hebt het dus echt zelf in de hand waarin je wil investeren, hoeveel en of je het risico wilt spreiden. Op de website zijn alle valuta en de koersen te vinden.

Van elke valuta zie je direct de koers. Je weet dus ook wanneer je het beste een koop kunt doen of aan de slag moet gaan met handelen.

Kun je bij Bitvavo geld verliezen?

Ja, wanneer een bepaalde valuta minder geld waard is verlies je dus geld. Echter bepaal je zelf het moment van kopen en verkopen. Je kunt dus altijd wachten tot de koers weer stijgt. Dat je de risico’s weet is dan ook heel belangrijk voor je aan de slag gaat.

Op de website is altijd een actuele koers te vinden. Handig en als je geld wilt verdienen heel slim!

Zijn er veel Nederlanders lid van Bitvavo?

Er zijn heel veel Nederlanders die actief deelnemen aan Bitvavo. Zowel voor het handelen in valuta als beheren via de wallet. Het is dan ook een platform dat al enige tijd actief is en hierdoor vertrouwd is bij Nederlanders.